Auto's op Groengas/CNG

Af-fabriek of inbouw

In Nederland leveren Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen, Fiat en Iveco Groengas-voertuigen af-fabriek. Merken als Opel, Volvo en Toyota produceren ook af-fabriek Groengas-modellen al zijn deze niet (meer) leverbaar in Nederland. Een overzicht van alle groengasmodellen.

Naast een groeiend aanbod af-fabriek Groengas-auto’s kun je er ook voor kiezen om je eigen benzineauto om te bouwen naar een Groengas-auto. In vrijwel iedere auto of bestelbus met een benzinemotor kan een Groengas-installatie worden ingebouwd. Door het diverse aanbod van Groengas-voertuigen is er inmiddels genoeg te krijgen op de tweedehandsmarkt.

Groengas-installatie inbouwen

Een Groengas-installatie kan ingebouwd worden in een zeer ruim assortiment aan personen- en bestelwagens met een benzinemotor. Een auto met een Groengas-installatie rijdt niet anders dan een auto met een benzine- of dieselmotor. Wel maakt de motor van een auto met Groengas-installatie minder geluid dan een dieselmotor.

Het Groengas wordt in het voertuig opgeslagen in tanks die zo ruimtebesparend mogelijk in de bagageruimte gemonteerd worden. Ook het onder bouwen van een Groengas-installatie kan een optie zijn. Hierdoor wordt de bergruimte in de auto behouden. Na inbouw ligt de actieradius op Groengas tussen de 225 en 450 km. (afhankelijk van tankconfiguratie).

Smartgreencars werkt nauw samen met een aantal ervaren Groengas-installatie inbouwbedrijven. Autoservice D.M.I. Groningen Adrie Schouten Heerenveen

Meer weten? Neem contact met ons op. 

Benieuwd of het tanken ook anders is?

Tanken met een auto op Groengas/CNG gaat net zo snel als je gewend bent bij benzine en diesel. Om er een beter beeld bij te krijgen geven wij een korte uitleg.

Er zijn twee verschillende tankpistolen (nozzles), met een draai systeem en met een knijp systeem. Voor beide systemen geld dat je de nozzle plaats om het mondstuk. Vervolgens draai je de hendel om, hiermee sluit je de verbinding af en bij een knijp-nozzle doe je dat door erin te knijpen. Daarna druk je op start en wacht je tot de tank gevuld is. Wanneer je op de teller kijkt zal opvallen dat je geen liters tankt maar kilo’s, dit komt doordat het gas geen vloeibare samenstelling heeft.

Wanneer de pomp klaar is verwijder je de nozzle. Bij een draai-nozzle moet de hendel terug worden gedraaid, dit zorgt ervoor dat de druk uit de nozzle wordt gelaten. Na een 2-tal seconden is de druk er af en kan de nozzle worden verwijderd. Bij een knijp-nozzle moet de hendel worden ontgrendeld, dit wordt gedaan door het palletje aan het einde van de hendel terug te trekken of door de hendel opnieuw stevig in te knijpen. Vervolgens moet ook bij deze nozzle de druk eruit worden gelaten, na 2 seconden kan de nozzle worden verwijderd.

Geen vermoeide of vieze handen meer, met Groengas/CNG tank je handsfree.