Referenties

BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN DIE U REEDS VOORGINGEN

Veel bedrijven en particulieren zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van het rijden op Groengas. Niet iedereen wil of kan een andere auto wil aanschaffen. Dan is het ombouwen van uw huidige benzine-auto of bestelbus een optie. 

NIEK HOOGHIEMSTER VERTELT OVER ZIJN OMGEBOUWDE PEUGEOT PARTNER

Niek Hooghiemster, wielrenner, rijdt sinds 2012 in een omgebouwde Peugeot Partner 1.4 op Groengas. Hij rijdt 20.000 km per jaar.

Al 2 jaar tevreden
Inmiddels heb ik mijn Peugeot Partner 1.4 op Groengas alweer 2 jaar. In deze 2 jaar ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Ik ben een wielrenner en rijd voor een Nederlandse wielerformatie uit het zuiden van het land. Het hele jaar door reis ik dus heel Nederland door om aanwezig te zijn op trainingsweekenden met de ploeg en niet te vergeten naar alle wedstrijden waaraan ik deelneem in het wielerseizoen. Zowel nationaal als internationaal.

De avond vantevoren neem ik even 2 minuten om de route uit te stippelen zodat ik zo min mogelijk kilometers op benzine hoef te rijden. Ik gooi mijn 14 kg tank namelijk al vol voor nog geen 16 euro. Met een actieradius van rond de 230 kilometer, een heel stuk goed koper dan benzine of diesel.

Fietsende student
Omdat ik een fanatiek fietsende student ben die veel kilometers moet maken ben ik 2 jaar geleden op zoek gegaan naar de goedkoopste manier van rijden. Al snel kwam ik uit bij het rijden op Groengas. Goedkoop tanken en lage wegenbelasting. Tevens vond ik in OrangeGas een enthousiaste sponsor die mij nu al voor het derde jaar steunt in mijn sportieve doelen en zorgt dat ik elk jaar weer zonder zorgen bij mijn wedstrijden en trainingsweekenden aanwezig kan zijn. 

Diesel
Voordat ik overstapte naar Groengas reed ik een soortgelijke auto op diesel. Met een tank van 60 liter kon ik gemiddeld 800 kilometer rijden. Ruim 1 op 13.33. Momenteel rijd ik met een 14 kg tank gemiddeld 230 kilometer. En kom ik uit op  1 op 16.42 km. En als bedrijfskundige in opleiding, vind ik de cijfertjes natuurlijk erg interessant. Van 13.33 tot 16.42 is omgerekend een  toename van ruim 23%!

Het aantal vulpunten in Nederland is de laatste jaren ook erg toegenomen. Waar je voorheen nog wel eens een stuk om moest rijden om Groengas te tanken is dat nu nog nauwelijks het geval en kun je op veel plaatsen al dicht bij de snelweg je auto weer volgooien! Zoals vermeld ben ik in ieder geval nog steeds laaiend enthousiast en hoop ik nog veel kilometers op ‘strontgoedkoop’ Groengas te kunnen rijden.